Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Galeasen - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Galeasen - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs mer
Balkong och uteplats

För att göra balkongen lite extra trevlig är det många som sätter sin personliga prägel på balkongen. Inred din balkong med eftertanke och var aktsam med husets fasad. Vill du sätta upp blomlådor eller liknande så gör det på insidan av balkongräcket.

Markiser

Om du vill sätta upp en markis ska den passa till huset och du behöver godkännande av bostadsrättsföreningens styrelse. Styrelsen har tillsammans med arkitekten tagit fram kulör och utformning på markiser i din förening.

Styrelsen har beslutat att följa arkitektens val av markiser och balkonginklädnad:

Fabrikat: Sandatex
Färg: Mörkgrå art.nr. 4215/97 alternativt ljusgrå art.nr. 986/15.

Tala med styrelsen som kan ge dig råd och anvisningar vart det är förberett för infästning av markisen. Anlita en behörig montör. Se även den bifogade ritningen som ska vara till hjälp gällande infästningen av markisen.

Inglasning av balkong

För att få glas in en balkong krävs bygglov från kommunen och godkännande från bostadsrättsföreningens styrelse.

Bygglovet blev godkänt i december 2017. På extrastämman den 26/3 2018 beslutades det att de som vill får glasa in sin balkong så länge man följer bygglov och de riktlinjer som finns.

För att få glasa in ska man fylla i ansökan för balkonginglasning som ligger under bifogade filer högst upp på denna sidan. Ansökan ska sedan lämnas för godkännande i styrelsens postfack på Aspövägen 1. När ansökan är godkänd är det bara att sätta igång med inglasningen.

Arbetsgruppen för balkonginglansing har varit i kontakt med två företag, Balkongrutan och NIKA inglasning. Det är dessa två företag som styrelsen rekommenderar medlemmar att anlita för inglasning av balkong.

Har ni några frågor eller funderingar gällande ingalsningen kan ni maila till styrelsen på: styrelsen@brfgaleasenikanalstaden.se.

Uteplats

Om du har lägenhet i markplan ansvarar du själv för att sköta om växter och markbeläggnig på uteplatsen. Kontakta styrelsen om du har några frågor.

Brf Galeasen
brfgaleasenikanalstaden.se
JM - Hus att trivas i
www.jm.se